Vakantiehuis huren in de Ardennen – Tips

De Belgische Ardennen, zo dichtbij en desondanks nog heel onbekend

De Belgische Ardennen bieden alles wat een vakantie hebben moet. Volop natuur, heerlijk eten, rust, ruimte voor activiteit en voldoende bezienswaardigheden. De ideale streek om een vakantiehuis te huren voor een uitje of een paar weken vakantie.

Sporten in de Ardennen

De uitgestrekte bossen, de dorpen en stadjes, de druipsteengrotten, de riviertjes, de hellingen, alles nodigt gewoonweg uit om te wandelen, fietsen, onderzoeken, kanoën, vissen of gewoon plezier te hebben. Voor de kinderen is de Cascade de Coo, de vermoedelijk bekendste waterval van heel België een ideale plek voor een dagje uit, waarbij ze met wat geluk vanuit de kabelbaan de wilde zwijnen kunnen zien lopen. Voor de volwassenen kan het nabije gelegen Durbuy, de kleinste stad van Europa, een goede uitvalbasis zijn. Iets verderop ligt het onbekende Werix, waar je en goed kunt wandelen en kleine steencirkels en dergelijke vindt. Maar wat je natuurlijk hier het allerbeste kunt doen, is met de fiets op stap gaan. Omhoog tegen de beroemde hellingen van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Wie wil niet de La Redoute eens bedwongen hebben?

Bezienswaardigheden in de Ardennen

Een bezoek aan de spectaculaire druipsteengrotten van Remouchamps of van Han is bijna een verplichting. Wat voor de kinderen tevens leuk is, is een bezoek aan de Spa fabrieken, waar het gelijknamige water gebotteld wordt. Voor de wat ouderen zal een bezoek aan de Chinay brouwerij misschien eerder voor de hand liggen. Zorg in zo’n geval wel altijd voor een BOB, want in België zijn ze streng tegen alcohol achter het stuur. Wie naar de zuidelijke Ardennen trekt, kan in Bouillon het kasteel van de hertog bezoeken, dat overigens ook met Nederland verbonden is. Hier woonde ooit hertog Godfried die gewond raakte tijdens de Kruistochten. Zijn kok creëerde voor hem een soep die zijn krachten moest sterken. Die soep werd wereldberoemd onder de naam bouillon. Of bezoek Bastogne (Bastenaken) waar je herinneringen aan de beruchte “Slag in de Ardennen” uit de Tweede Wereldoorlog vindt.

Natuur

Het is een landschap dat bestaat uit heuvels, veengebieden, langgerekte bossen en water. Het stuwmeer van La Gileppe in de omgeving van Spa nodigt uit om te wandelen, zwemmen, fietsen of het Accropark te bezoeken, waar je klimcircuits vindt. Het meer bij Robertville is een bekende plek om te zwemmen. Hier vind je ook kasteel Reinhartstein, dat verborgen ligt in de bossen. Rondom Robertville, op de Hoge Venen, kun je in de winter heerlijk skiën. Bévercé en Ovifat zijn de twee andere bekende skioorden. Voor beginners en gezinnen met kinderen is het stuk tussen Eupen en het Duitse Monschau geschikter voor sneeuwpret. Overigens is de Baraque Michel een echte uitdaging voor fietsers.

Vakantiehuizen huren in de Ardennen

Het vallen van de nacht midden in de natuur of in een gehucht genieten, slapen zonder geluiden en wakker worden van het zingen van de vogels? Dat kan in de Ardennen. Het is een plek om een huis te huren voor een lang weekend, een week of langer. Er is zoveel te beleven dat de tijd vliegt én in sommige opzichten staat de tijd hier nog stil. Ga ‘s ochtends maar eens naar de bakker in het dorp en je wordt verrast door artisanal, ambachtelijk, brood. Heerlijk geurend en vol smaak. Voeg daar de heerlijke Ardeense ham of cervelaat bij, de in de buurt gemaakte confituren en verse eieren van bij de boer. Zie je jezelf al samen aan tafel zitten genieten? Het kan, want in de Ardennen kun je vakantiehuizen huren voor groepen van 2 tot wel 40 personen. Wat wordt het? Een gewoon huis, een vakantiewoning of een appartement op een boerderij of zelfs in een heus kasteel?

Help ons en deel! Dank! 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*