Een vakantiehuis huren in Frankrijk – Tips

Huur eens een vakantiehuis in Frankrijk

Al tientallen jaren is Frankrijk het meest geliefde vakantieland van de Nederlanders. Dat begon ooit op een camping municipal, een gemeentecamping, direct naast het voetbalveld en zonder veel faciliteiten. Tegenwoordig kiezen we voor de 4-sterren camping, de gîtes en chalets.

Voordelen van een vakantiehuis huren

Een vakantiehuis huren heeft heel wat voordelen.
* Zelfs als het regent, zit je droog.
* Geen wachtrij voor de douche, de wasmachine of bij de afwas.
* Geen luchtbed, maar een echte matras.
* Minder last van andere vakantiegangers.
* Je neemt veel minder bagage mee, waardoor én de auto niet zo zwaar beladen is én er meer ruimte voor de kinderen is.
Het loont dus om eens te bespreken of jullie dit jaar eens een huis huren. Of, dat kan uiteraard ook, om een weekje extra te nemen en dan een vakantiehuis te huren.

Luxe of net niet?

Vooraleer de vraag wat kost een vakantiehuis?, beantwoord wordt, is het goed om eerst de kosten van de camping eens op een rij te zetten. Wie met een gezin van 4 naar een camping vertrekt,waar voldoende activiteiten voor de kinderen te vinden zijn, en die alles heeft om een vakantie te doen slagen, komt er al snel achter dat dit geen goedkoop uitje is. Vergelijk het totaalbedrag eens met het huren van een leuk huis. Daarna kun je besluiten welke type huis het wordt. Wie met vrienden op vakantie gaat, zal misschien eerder een groter huis nemen of, omdat je met meer personen bent, voor iets meer luxe kiezen.

Waarheen in Frankrijk?

Frankrijk heeft zoveel te bieden dat het eigenlijk niet zo heel veel uitmaakt waar je naar toe gaat. Neem de ‘Cascades van Hérisson’ bij ‘het meer van Chalain’ in de Jura. Een schitterende omgeving waar je dagenlang kunt wandelen en ontdekken, waar watersport logisch is en er voor de kinderen veel te beleven valt. Of liever iets ruwer? Denk dan eens aan de Corbières, de aanloop naar de Pyreneeën. Een streek waar de wijn heerlijk, de natuur fantastisch, het eten lekker is en de mensen vriendelijk zijn. Van hier kun je het middeleeuwse Carcassonne ontdekken. Met name op de 14 juli een bezoek waard. Of ga naar de Quéribus, waar ooit de Katharen leefden. Je kunt deze kans benutten en een trip naar het ministaatje Andorra maken, dat tussen Frankrijk en Spanje ligt. Of naar de Tour gaan kijken.

Loire

Niet zo ver van huis ligt het Loire gebied, waar de Franse zonnekoningen in de zomer verbleven. Ga terug in de tijd in Amboise, waar in de zomer op en rondom het kasteel de tijd van de koning herleeft. Bezoek de wereldberoemde trap van het kasteel van Blois. Of kies voor een dagje Orléans, waar Jeanne D’Arc ooit aan haar zegetocht begon. De Loire is bekend vanwege zijn prachtige wijnen. Overigens is dit gebied ideaal voor fietstochten. Het voordeel van een vakantiehuis is dat je na een lange fietstocht lekker ‘thuis’ komt.

Anders?

Het is mogelijk dat jullie al zoveel van het land gezien hebben, dat je op zoek bent naar iets anders. Neem dan eens een weekje een huis in de omgeving van Nancy. Ontdek het prachtige centrum van de stad en bezoek vooral Le Galerie des Machines. Een wonderlijke wereld gaat voor je open. Een tip voor jong en oud.

Help ons en deel! Dank! 🙂

2 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*