Vakantiehuis te huren in Spanje – Tips

Een vakantiehuis huren in Spanje

Spanje heeft eigenlijk alles. Zon, zee, strand, een heerlijke keuken, vriendelijke mensen, veel cultuur, bergen en het is goedkoper dan Nederland. Dus is Spanje het ideale land voor een korte of lange vakantie. Of natuurlijk allebei.

Een vakantie huis in de buurt van strand

De meeste mensen trotseren files en lange ritten om zo snel mogelijk aan het strand te komen. Want dat is de ideale vakantie in Spanje, drie weken aan de costa. Op zichzelf te begrijpen, maar tegelijkertijd jammer, want Spanje heeft zoveel meer te bieden. Stel je huurt een vakantiehuis in Baskenland. dan kun je nog steeds er voor kiezen om dat in de buurt van een strand te doen. Alleen loop je hier de kans dat het niet zo immens vol zit. Daarnaast kun je heerlijke fietstochten maken of nieuwe, nog onbekende, steden zoals San Sebastian bezoeken. Het Baskenland biedt een grote variatie aan natuur en wordt niet door toeristen overlopen.

Een vakantiehuis in de bergen

Wie de Ronde van Spanje volgt, weet dat een van de mooiste etappes de rit naar Covadonga is. Deze plaats ligt in de Picos d’Europa, een van de mooiste natuurgebieden van Spanje. Het is een beroemd bedevaartsoord, waar mensen de zwarte Madonna van Covadonga een bezoek komen brengen. Deze streek, in Asturias, in het noorden van Spanje, is ideaal voor liefhebbers van fietstochten. Of voor hen die er van houden in de bergen te wandelen en voor hen die iets anders willen. Bezoek vooral het middeleeuwse centrum van Oviedo en bezoek een Cideria. De cider is dé Asturiaanse drank bij uitstek. Leer hoe je hem moet schenken, want dat is pure kunst.

Cultuur in Spanje

Een vakantiehuis huren, biedt ook de kans om te combineren. Hoeveel mensen gaan niet een dagje naar Barcelona en zeggen achteraf dat ze tijd te kort kwamen om alles te zien. Draai het om. Boek een leuk huis in of rondom Barcelona en ga een dagje naar het strand van Castelldefels. Of zet eens een stap in het binnenland. In Navarra, waar al die spaghettiwesterns zijn opgenomen en waar de bergen oranjerood gekleurd zijn. Of breng een bezoek aan een van de mooiste middeleeuwse steden van heel Europa, Toledo. Je kunt bijvoorbeeld naar Madrid vliegen. Van hier gaat een hogesnelheidstrein naar Toledo. Een reis van iets meer dan een half uur.

Genieten van de rust in je vakantiehuis

Er is nog een andere reden om eens voor een vakantiehuis te kiezen en dat is rust. Je kunt een huisje huren in het Parque National de Sierra Nevada. Ergens in een bergdorp vakantie vieren, wandelen, van het leven genieten en toch niet veel meer dan anderhalf uur van het strand of een stad als Granada verwijderd zijn. Ideaal voor de avonturier, de wandelaar, de rustzoeker en, misschien onverwacht, voor gezinnen met kleine kinderen. Hier kunnen ze heerlijk vrijuit spelen en ontdekken.

Andere vakantie

Wie kiest voor die andere vakantie zal Spanje van een heel andere kant leren kennen. De basis vormt het genot van een huis. Van daaruit begint de vakantie en zal ze afwijken van de gebruikelijke ‘Spanje-trip’. Dit biedt ook hen die niet van zon, strand, drukte en zee houden de kans om het prachtige Spanje te beleven, zijn heerlijke keuken te proeven en kennis te maken met de uitstekende -soms zelfs- plaatselijke wijnen. Ga eens daarheen waar de Spanjaarden zelf heen gaan.

Help ons en deel! Dank! 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*