Waar kan je een vakantiehuis boeken?

Waar kan je een vakantiehuis boeken?

Omdat steeds meer mensen voor een vakantiehuis kiezen, neemt het aantal aanbieders zienderogen toe. In principe wordt het daardoor nog makkelijker om een vakantiehuis te boeken. Je kunt, door systematisch te werk te gaan en de tijd te nemen, achteraf spijt voorkomen.

Boeken

De bekendste manieren om een vakantiehuis te boeken.
* Je gaat naar een reisbureau of de ANWB, vraagt om folders, zoekt het huis uit en gaat bij het reisbureau boeken.
* Je zoekt online naar een aanbieder en boekt via deze weg.
* Je hebt van vrienden of collega’s gehoord dat zij een prachtig vakantiehuis hadden en je boekt bij dezelfde aanbieder.
* Je boekt bij een vakantiepark.
* Je boekt bij een particulier die een vakantiehuis bezit.
* Je boekt bij een organisatie die losse huizen verhuurd. Folders zijn vaak via de nationale verkeersbureaus te verkrijgen.

Vakantiebestemming

Het boeken op zich is dus niet zo moeilijk. Zorgen dat je op de plek waar je vakantie wilt vieren, volop kunt genieten van een goed onderhouden en schoon vakantiehuis is van een andere orde. Te vaak zien we in tv-programma’s dat mensen ergens aankomen en het vakantiehuis dat er op de foto zo mooi uit zag, blijkt een krot of vervuild. In het allerergste geval is er zelfs geen huis en ben je jouw geld kwijt. Het komt er dus wel degelijk op aan waar je boekt. Daarom is het goed om vroegtijdig te beginnen. Door samen te bepalen waar de reis heen gaat, waar het huis aan moet voldoen en wat het mag kosten, maak je een prima start. Kijk daarbij ook naar de privacy, want als je in een vakantiehuis terecht komt, dat omgeven is van mobile homes en appartementen kun je niet van privacy spreken.

Informeren

Heb je alle wensen in kaart gebracht en ken je het budget? Dan wordt het tijd om informatie in te winnen. Zoek een aantal aanbieders binnen het gebied dat jullie bepaald hebben. Kies twee of drie vakantiehuizen uit. Liggen ze in Duitsland of België? Dan zou je kunnen besluiten een leuk weekend te organiseren om een kijkje te gaan nemen. Dat wordt anders als het verder weg ligt. Ga dan op zoek naar recensies. Het kost misschien wat moeite, maar het loont. Via recensies krijg je zicht op de toestand van de vakantiewoning en de omgeving. Hierdoor kom je niet ergens terecht waar rondom de mooie vakantiewoning volop gebouwd wordt, wat funest is voor een leuke vakantie.

Spelregels

Zoals dat voor alles geldt, speelt ook bij het huren van een vakantiewoning dat wie voor een dubbeltje op de eerste rang zitten wil, bedrogen uit kan komen. Op internet wordt geworven met de goedkoopste…zus en zo. Goedkoop betekent dat het dus niet luxueus is, maar sober. Wat verwacht je van het vakantiehuis en waaraan moet het minimaal voldoen? Dat betekent dat het dus duurder wordt. De kans dat je daardoor een betere woning aantreft, is dan ook groter.

Waaraan moet het vakantiehuis voldoen?

Heb je alles bepaald? Dan speelt de vraag “Waar kan je een vakantiehuis boeken?” weer. Want in wezen moet nu alleen nog de verhuurder worden gekozen. Misschien vind je het enorm vervelend, maar kijk vooral naar de voorwaarden.
* Wil men de betaling voor de volle 100% vooraf? Of is er sprake van een aanbetaling?
* Is het bedrijf aangesloten bij het garantiefonds, zoals ANVR en SGR?
* Betreft het een enkel huis van een particulier of maakt het deel uit van een park?
* Besef dat wanneer men spreekt van 4 of 6 slaapplaatsen, dat dit niet automatisch 2 of 3 slaapkamers betekent. Vaak moeten 2 personen op een slaapbank in de woonkamer overnachten.
* Hoe zit het met activiteiten rondom? Hoever moet je voor een supermarkt? Een zwembad?
* De groep en de groepsgrootte zijn mede bepalend. Zijn er wel of geen kinderen die mee gaan? Of gaat er een baby mee?
* Is er iemand bij die gehandicapt is en zijn daar voorzieningen voor? Bij aankomst ontdekken dat de badkamer niet op een handicap is ingericht, is te laat.
* Willen jullie de hond meenemen? Mag dat?

Een fijne vakantie

Een fijne vakantie is goed voorbereid. Uiteindelijk kost het veel geld en wil je graag ontspannen. Om dat mogelijk te maken, moet een vakantiehuis voelen alsof je er eerder geweest bent. Dat lukt over het algemeen het best wanneer je of een vakantiepark organisatie neemt die een goede naam heeft. Of er voor kiest de tip van vrienden te volgen. Of bij een reisbureau of organisatie boekt waar je goede ervaringen mee hebt. Om zoveel als mogelijk ellende te voorkomen, is het de moeite waard een uitgebreide reisverzekering te nemen. Ga dus bij het boeken nooit over één nacht ijs. Het inwinnen van informatie en het zoeken naar recensies over de aanbieders helpt problemen te voorkomen.

Help ons en deel! Dank! 🙂

3 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*